Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، از وقوع زمین لرزه ۶.۴ ریشتری استان هرمزگان حدود یک ماه گذشته و تا حدودی آرامش به مناطق متاثر از زلزله برگشته است.

در این مدت متولیان و مسئولان با کمک گروه‌های جهادی و امدادی تا حدود زیادی توانستند خوب عمل کرده و رضایت عمومی را جلب کنند، از نخستین روز‌های زلزله با توزیع مناسب چادر و اقلام مورد نیاز مردم احساس کردند مسئولان در کنارشان حضور دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر توجه ویژه دولت به امر بازسازی منازل مسکونی امید را دل مردم روستا‌های زلزله‌زده زنده کرد و اکنون در بسیاری از مناطق ضمن آواربرداری، مراحل پی‌ریزی و احداث منازل جدید به سرعت در حال انجام است.

رضا مدرس معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری هرمزگان گفت: زمین‌های مورد نیاز برای الحاق به شهر فین توسط منابع طبیعی استان به راه و شهرسازی تحویل شد.

وی افزود: نقشه تفکیکی این زمین‌ها که توسط مشاور شهرسازی و با رویکرد حفظ کاربری باغ شهر فین و با رعایت سرانه‌های مورد نیاز و همچنین شرایط اقلیمی طراحی شده بود نیز به تصویب رسید.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری هرمزگان گفت: بر اساس بازدید‌های میدانی انجام شده، مسیر‌های دفع سیلاب و آب‌های سطحی مشخص و نهایی شد و در طرح گنجانده شده است.

مدرس گفت: در مذاکره با اعضای شورای شهر فین و به عنوان اولویت نخست، مقرر شد لیست ۲۰ نفر از افراد واجد شرایط تهیه و به بنیاد مسکن اعلام شود تا پس از موافقت شهرداری، ساخت واحد‌های مسکونی در مساحت ۶۰ متر مربع آغاز شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری هرمزگان همچنین گفت: ساخت واحد‌ها در اراضی الحاقی با توافق بنیاد مسکن و متقاضیان در خصوص متراژ و شیوه ساخت آن‌ها نهایی شده و عملیات اجرایی پس از آماده سازی اولیه اراضی آغاز می‌شود.

با این وجود، اما زلزله‌زدگان چادرنشین هرمزگان مشکلاتی نیز دارند که در پس فعالیت‌های احداث منازل مسکونی مغفول مانده و مسئولان کمتر به ان توجه دارند، یکی از نکاتی که مورد توجه کمتری قرار گرفته مبحث توزیع وسایل گرمایشی همچون بخاری در بین مردم چادرنشین است.

منطقه فین و رضوان و البته روستا‌های منطقه سیاهو که متاثر از زلزله اخیر هستند مناطقی با آب و هوای کوهستانی هستند که در این فصل از سال و با توجه به نزدیک شدن به فصل زمستان سرمای قابل توجهی وجود دارد و همین امر زندگی در چادر بدون وسایل گرمایشی را سخت کرده است.

در زلزله اخیر حدود ۶۵۰۰ تخته چادر بین زلزله زدگان توزیع شد که برآورد‌ها حاکی از این است که تقریبا حدود هزار چادر دارای وسایل گرمایشی هستند و سایرین از وجود وسایل گرمایشی بی بهره هستند.

در حال حاضر به نظر می‌رسد با تهیه حدود ۴ هزار والور بتوان مشکل مردم را در این مناطق حل کرد که نیازمند توجه ویژه مسئولان ذی‌ربط، گروه‌های جهادی، مردم نیک‌اندیش و نیکوکار است تا پیش از سرمای زمستان مردم مناطق زلزله‌زده هرمزگان از نعمت وسایل گرمایشی بهره‌مند شوند.

این مسئله مهم را می‌توان با راه‌اندازی پویشی استانی و ملی با کمک گرفتن از خیرین و مردم نیکوکار کشور حل و دغدغه مهم مردم زلزله زده هرمزگان را رفع کرد.

نحوه نگهداری مردم مناطق زلزله‌زده از وسایل و اسباب زندگی‌شان دیگر مسئله مهمی است که باید به آن توجه شود، اسباب و اثاثیه مردم بیرون از منازل تخریب شده بوده و خطر بارندگی بر نگرانی این مردم افزوده است.

دیگر نیاز‌های مردم زلزله‌زده خصوصا در روستا‌های گیشان، مزرا و سرزه که با تخریب صد درصدی واحد‌های مسکونی مواجه هستند، با توجه به نزدیک شدن به فصل بارندگی نایلون پلاستیک است تا با استفاده از آن در برابر بارش‌ها از اسباب و اثاثیه و وسایل زندگی خود محافظت کنند.

دیگر مسئله‌ای که باید در مناطق زلزله‌زده هرمزگان به آن توجه شود مباحث بهداشتی است که انتظار می‌رود مسئولان حوزه درمان استان همچون گذشته توجه مناسبی به این منطقه داشته باشند و از شیوع بیماری‌ها پیشگیری کنند.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مناطق زلزله زده وسایل گرمایشی زلزله زده هرمزگان مناطق زلزله زده وسایل گرمایشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۰۲۱۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرمانشاه وارث‌دار پروژه‌های نیمه تمام افتتاح شده دولت قبل است

به گزارش خبرنگار مهر محمدطیب صحرایی بعد از ظهر شنبه در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران این استان که با ریاست رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در سالن جلسات شهید سلیمانی استانداری کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: وقتی صحبت از بحران می‌شود مدیریت و کنترل به‌موقع آن مدنظر است تا عوارض احتمالی به حداقل ممکن برسد.

وی با اشاره به وقوع حوادث طبیعی طی سال‌های اخیر در کرمانشاه، افزود: به دلیل شرایط اقلیمی موجود، مجموعه‌ای از حوادث ممکن شامل حوادث کوهستانی، آتش سوزی پوشش گیاهی، پدیده ریزگردها، سیل، زلزله و… این استان را در بر می‌گیرد.

استاندار کرمانشاه با تاکید بر اینکه برای مجموعه این حوادث باید آماده باشیم، تصریح کرد: می‌طلبد این استان در بحث اعتبارات، تجهیزات و امکانات با یک عنایت ویژه دیده شود.

صحرایی با بیان اینکه ما وارث برخی از اقدامات و پروژه‌های نیمه تمام دولت‌های قبلی هستیم که باید آنها را به سرانجام برسانیم، گفت: یکی از این موارد بحث بازسازی مناطق زلزله زده سال ۱۳۹۶ کرمانشاه است که با اعلام جشن بی‌موقع اتمام بازسازی این مناطق، از ردیف اعتباری بودجه حذف شد.

وی اضافه کرد: در حالی که هنوز هم خرابی‌های زلزله قابل مشاهده است و ده‌ها ساختمان دولتی و عام‌المنفعه تخریب شده در این مناطق باقی مانده‌اند و قابلیت استفاده ندارند.

صحرایی تاکید کرد: برخی از این ساختمان‌ها تا مرحله ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی هم پیش رفته، اما با اعلام جشن اتمام بازسازی هم اکنون بلاتکلیف رها شده و کمترین اتفاقی برای بازسازی آنها انجام نشده است.

وی از راه آهن کرمانشاه به‌عنوان دیگر پروژه نیمه تمام افتتاح شده در دولت قبلی نام برد و گفت: برای ادامه این راه آهن تا شهر کرمانشاه در حال حاضر یک همت اعتبار نیاز است.

به گفته صحرایی، این پروژه‌های نیمه تمام افتتاح شده در دولت قبلی، بیش از پیش بر دوش کرمانشاه سنگینی می‌کند.

استاندار کرمانشاه به مسئله آبشوران پرداخت و تاکید کرد: در حال حاضر وجود این رودخانه خطرساز و به دغدغه مردم شهر کرمانشاه تبدیل شده است.

وی تاکید کرد: اگر آبشوران ساماندهی شود، نه تنها رفع بحران صورت گرفته بلکه مسیر این رودخانه به یکی از زیبایی‌ها و جاذبه‌های تفریحی شهر کرمانشاه تبدیل می‌شود.

صحرایی گفت: بر اساس برآوردها ۲.۷ همت برای بازسازی و ایمن سازی مناطق زلزله زده و ۱.۳ همت برای ایمن سازی سایر نقاط و در مجموع چهار همت برای ایمن سازی این استان نیاز است.

کد خبر 6090256

دیگر خبرها

  • آغاز مزایده فروش بیش از یک هزار و سیصد دستگاه وسیله نقلیه توقیفی در استان هرمزگان
  • آغاز مزایده فروش ۱۳۰۰ دستگاه وسیله نقلیه توقیفی در هرمزگان
  • توجه به مناطق محروم و آبادانی شهر به طور عادلانه، رویکرد شورای ششم
  • چهار هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده و حل برخی از مشکلات کلانشهر کرمانشاه
  • برای اتمام واقعی بازسازی زلزله کرمانشاه و ایمن سازی استان ۴ همت اعتبار نیاز است
  • کرمانشاه وارث‌دار پروژه‌های نیمه تمام افتتاح شده دولت قبل است
  • ساختمان‌های اداری باقیمانده در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه بازسازی و تکمیل می‌شود
  • مبلغ مسئولان کرمانشاه برای تکمیل مناطق زلزله‌زده دقیق نیست
  • سازه‌های کشور باید در برابر زلزله‌های ۸ ریشتری مقاوم باشند
  • پایتخت گل در انتظار فناوری نوین/مکان‌یابی غلط به مشکلات دامن زد